Чланови Карате клуба “Okinawa do” освојили пехар и 14 медаља за репрезентацију Републике Српске на Балканском првенству у Македонији

Тим младих каратиста из Карате клуба “Okinawa do” чије је сједиште у Котор Варошу, који су током викенда учествовали за репрезентацију Републике Српске на Балканском првенству у WKC каратеу за дјецу у Македонији, вратио се кући са освојених 14 медаља и пехаром за репрезентацију Републике Српске.

Златни Анастасија Лакетић, Уна Вујиновић, Давид Теиновић, Стефан Крејић и Кабир Мушановић, са поносом су представили репрезентацију Републике Српске. Они су стигли кући са бројним утисцима са Балканског првенства, гђе су их са поносом и узбуђењем дочекали другари каратисти.

Ово првенство било је и прво Балканско првенство у каратеу за дјецу, гдје су млади каратисти учествовали .

„Осјећај је посебан, поготово када наступате за репрезентацију Републике Српске и још остварите овакве резултате.“ кажу млади каратисти из “Okinawa do”

Наши млади каратисти су у више дисциплина (борбе екипно, борбе појединачно, кате екипно и кате појединачно) остварили изванредне резултате.

У категорији 2009. годиште, гдје су учествовале Анастасија Лакетић, Уна Вујиновић и Давид Теиновић, за репрезентацију Републике Српске освојили су пехар и седам медаља.

У женској категорији Анастасија Лакетић освојила је једну златну медаљу и пехар (борбе екипно) и једну сребрену (борбе појединачно), а Уна Вујиновић златну медаљу (борбе екипно).

У мушкој категорији Давид Теиновић је за репрезентацију Републике Српске освојио једну сребрену медаљу (борбе екипно) и три бронзане медаље (кате појединчано, кате екипно и борбе појединачно).

У категорији 2010. годиште Стефан Крејић за репрезентацију освојио двије сребрене медаље (кате појединачно и борбе екипно) и двије бронзане медаље (кате екипно и борбе појединачно).

У категорији 2012. годиште за репрезентацију Републике Српске Кабир Мушановић је освојио једну златну медаљу (борбе појединачно) и двије бронзане (кате појединачно и кате екипно).

Тренер Карате клуба “Okinawa do”, који води секцију у Кнежеву, каже да су посебно поносни на ове младе каратисте.

„Част ми је и задовољство да су наши каратисти имали прилику да учествују на Балканском првенству, посјете Македонију и остваре добре резултате. Поносан сам на њихов успјех, труд и залагање. Ово је доказ да воља, жеља и тренинг младих је кључ ка успјеху“ – каже Дејан Ћетковић тренер Карате клуба “Okinawa do”.