Црвени крст: Недјеља борбе против туберкулозе

Црвени крст Котор Варош традиционално обиљежава Недјељу борбе против туберкулозе (ТБ) и осталих плућних болести сваке године у периоду од 14. до 21. септембра. Циљ је подизање свијести становништва о туберкулози као заразној болести која и даље представља здравствени проблем у већем дијелу свијета те о значају превенције и правовременог лијечења ове болести. Ова кампања Црвеног крста сврстава у једну од најзначајних и најстаријих активности Организације.
То је вријеме када су и појачане активности у школским организацијама Подмлатка Црвеног крста на плану едукације, омасовљавања и материјалног јачања школске организације ПЦК.
Током Недјеље бробе против ТБЦ планира се, поред дистрибуције и продје маркица ЦК у апоенима од 0,50 КМ, интезивније радити на омасовљавању Подмлатка Црвеног крста те да се ученицима у оквиру часова разредне наставе или на часовима биологије организују кратка предавања на тему ТБЦ данас. Новац прикупљен од маркица се даље усмјерава у превенцију, али и обилазак сиромашних лица, заражених туберкулозом и пружања им материјалне помоћи.

Fotografija Borislava Brborovica.

Fotografija Borislava Brborovica.

Fotografija Borislava Brborovica.