Данас одржана 27. редовна сједница СО Котор Варош

Данас је у сали СО Котор Варош одржана 27. редовна сједница СО. На самом почетку засиједања бивши одборник СДСК у СО Владан Ђекановић обавијестио је одборнике да ће убудуће наступати као одборник ПДП-а.
Одборници су усвојили Програм рада ЈУ „Центар за социјални рад“, као и Програм утрошка намјенских средстава Ватрогасног друштва за ову годину.
На данашњем скупштинском засиједању начелник општине Далибор Вучановић приликом разматрања Годишњег плана утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената у 2016. години, упознао је одборнике СО да и поред предузетих мјера и обавезе да доставе податке о продаји дрвних сортимената, ШГ „Врбања“ Котор Варош, то још није урадило нити извршило уплату дуговања. Процјењује се да дуг овог предузећа у 2015. години износи 686.000,00 КМ, док има и дуговања из 2014. године у износу од 94.000,00 КМ. Иако је локална управа прије два мјесеца упутила захтјев Пореској управи РС и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС да се предузму додатне мјере у циљу наплате дуговања, одговора још нема. Данас је такође усвојен и Закључак одборника Миодрага Петровића да начелник општине покрене поступак принудне наплате средстава од накнаде за кориштење шума и продаје шумских дрвних сортимената према ШГ „Врбања“ Котор Варош.
Одборници су између осталог усвојили Одлуку о стипендирању 85 студената са подручја општине Котор Варош у календарској 2016. години у износу од 60.000,00 КМ. Мјесечни износ стипендије за студенте првог циклуса студија износиће 100,00 КМ. Усвојена је и Одлука о утврђивању просјечне коначне грађевинске цијене 1 м2 корисне површине стамбеног и пословног простора за израчунавање висине ренте за градско грађевинско земљиште у овој години, а она износи 720,00 КМ. Одборници су данас усвојили и Одлуку о вриједности бода за плаћање комуналне накнаде а она износи 0,004 КМ по квадрату, усвојена је и Одлука о расподјели средстава за рад савјета мјесних заједница у овој години у износу од 10.000,00 КМ. Пореска стопа за опорезивање непокретности на подручју општине је 0,20%, док пореска стопа за непокретности у којима се обавља производна дјелатност износи 0,10%.