Дарија Даниловић најуспјешнија кадеткиња на првенству Републике Српске

У суботу 19.03.2022.године на Палама одржано је првенство Републике Српске у џуду за кадете, кадеткиње те млађе дјечаке и дјевојчице.

На овогодишњем првенству за кадете и млађе дјечаке и дјевојчице у мушкој и женској конкуренцији, учествовало је 288 такмичара и такмичарки из 40 клубова. Од чега 95 кадета, 39 кадеткиња, 118 млађих дјечака и 36 млађих дјевојчица.

Испред клуба из Котор Вароша наступило је десет такмичара, од чега шест кадета, једна кадеткиња и три млађа дјечака.

Дарија Даниловић освојила је златну медаљу у категорији кадеткиња до 63кг. Поред освојеног првог мјеста и шампионске титуле у конкуренцији кадеткиња, Дарија је проглашена и најуспјешнијом такмичарком у конкуренцији кадеткиња у свим категоријама, због чега је од органзатора турнира награђена са посебним пехаром.

Сребро је освојио Ведран Тркуља у категорији млађих дјечака до 30кг, док је бронза припала Јовану Милановић у категорији млађих дјечака до 42кг.

,,Поред освајања наведених медаља, још неки наши такмичари су имали добар наступ као Јован Вуковић, којии и поред три побједе није успио да се домогне медаље. Са оствареним резултатима наших такмичара сам прилично задовољан, а нарочито да смо на овом такмичењу стекли шампионку Републике Српске у конкуренцији кадеткиња до 63кг и вице шампиона у категорији млађих дјечака до 30кг. Освајањем ових медаља, на досадашња четири наступа у овој години, наши такмичари су освојили укупно четрнаест медаља, од чега три златне, двије сребрене и девет бронзаних медаља“ – изјавио је тренер клуба Сејдо Татар.