Дигитална академија за незапослене маме

Удружење грађана „Центар за маме“, уз подршку Града Бања Лука, организује бесплатну обуку из области дигиталног маркетинга под називом „Дигитална академија за маме“.

„Циљ пројекта је едукација 30 жена из Бање Луке, првенствено мама, за једну од најбрже растућих привредних подграна а то је дигитални маркетинг. Предност ове врсте посла је што се може радити са било које локације (од куће), потреба за овим кадром се сваким даном повећава, уско је везана за информационе технологије, те ће маме бити у могућности да поред вођења домаћинства и бриге о дјеци пронађу ангажман који ће доприносити егзистенцији породице. Осим финансијског аспекта који је битан за мајку, дјецу и породицу ту је и враћање достојанства и самопоуздања мајкама те стварање осјећаја вриједности“, саопштили су из удружења.

Град Бања Лука је препознао овај пројекат као битан за оснаживање жена и мама, као и један од начина пружања подршке на путу ка запослењу.

Едукација ће бити организована у двије групе кроз четири модула која покривају области као што су: основе интернета и маркетинга, дигитални маркетинг, друштвене мреже, како функционишу веб странице, израда фејсбук и инстаграм пословне странице, упознавање са могућностима претраживача, отварање јутјуб и гугл плус канала, као и основе дизајна.

Термини обуке су викендом, како би се полазнице могле ускладити са породичним обавезама. Након завршеног курса полазнице ће моћи направити комплетну кампању, мини стартегију те планове и аналитику вођења разних канала за привредне субјекте. На овај начин пружа им се подршка за излазак на тржиште рада, а за три најактивније полазнице обезбјеђена је пракса у привредним субјектима из ових области.

Заинтересоване полазнице треба да су пријављене на Бироу за запошљавање РС, те да имају мјеста пребивалишта на територији града Бања Лука.

Све заинтересоване суграђанке, могу се пријавити путем и-мејл адресе: centarzamamers@gmail.com или на број телефона: 066/918-313, контакт особа Николина Аничић.