Директор признао: РТРС је у расулу

„Јавни РТВ систем у БиХ пред распадом и због проблема у наплати РТВ таксе“, устврдио је данас Милиновић.

Он је на конференцији за новинре одбацио наводе РАК и поновио да РТРС неће промијенити став у вези уступања имовине трећем лицу без накнаде. Међутим, Милиновић је признао да је опрема РТРС-а за дигитализацију донација Савјета министара БиХ, односно министарства транспорта и комуникација. Казао је да је вриједност дониране опреме три милиона КМ и да је укњижена на РТРС.

„Неправично смо кажњени и нећемо поступити по одлуци док не добијемо одлуку Савјета РАК-а“, рекао је Милиновић.

Према његовим ријечима, РТРС је у финансијским проблемима, која се огледају да нису моглу да откупе права преноса Европског првенства у кошарци, као и других важних спортских догађаја.

Да се ЈС РТРС налази у тешком финансијском стању потврђено је и у ревизорском извјештају, гдје је наведено да су 31. децембра прошле године краткорочне обавезе веће од текуће имовине за 22,7 милиона КМ.

„Ова чињеница указује на постојање значајне неизвјесности која може да изазове сумњу у односу на способност предузећа да послује по начелу сталности пословања“, наведено је у ревизорском извјештају, који треба да разматрају посланици Парламента РС већ на наредној сједници. БН