Дјечији вртић „Лариса Шугић“ проширује капацитете

Предузеће “Декол” из Котор Вароша изабрано је за извођача радова и радиће на доградњи которварошког вртића “Лариса Шугић” чија је вриједност 46.282,60 КМ без ПДВ-а.

За овај посао понуду је доставила и Стамбена задруга “Пролетер” Котор Варош, а њена вриједност била је 47.013,90 КМ. С обзиром да је критеријум била најнижа цијена, Комисија за јавне набавке је препоручила начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану да за најповољнијег понуђача буде изабран “Декол”.

Скупштина општине Котор Варош усвојила је на посљедњој сједници програм рада вртића “Лариса Шугић” за 2017/18. годину којим је предвиђено и проширење његових капацитета, побољшање енергетске ефикасности и опремање дидактичким материјалом.

– Тренутно имамо 149 малишана у вртићу, а проширењем капацитета створићемо услове за боравак дјеце у шест васпитних група унутар објекта чиме би престала потреба за изнајмљивањем додатне просторије у анексу објекта кино сале. Очекујем да ће радови почети убрзо послије окончања тендерске процедуре – рекао је вршилац дужности директора вртића “Лариса Шугић” Младен Тепић.

Објекат вртића изграђен је 1971. године, а дограђиван 1973. и 1996. године и до сада је капацитетом задовољавао потребе родитеља. Прошле године је капацитет додатно проширен адаптацијом једне просторије у анексу објекта кино-сале која је опремљена за продужени боравак дјеце. С обзиром на све већи број родитеља који желе да упишу дјецу у вртић планирана је нова доградња.

Одлука о избору најповољнијег понуђача се може погледати на овом линку : хттп://опстинакоторварос.цом/wп-цонтент/уплоадс/2017/10/одлука-71.пдф