Друштвени активизам припадника Полицијске станице Котор Варош у 2023. години

Припадници Полицијске станице Котор Варош на челу са командиром Драганом Божичковићем у 2023. години истакли су се у друштвеним активностима и тиме показали да улога полиције није само репресивна, него да су као и остали суграђани дио овог друштва чијем развоју и напретку сви морамо тежити.

У овом кратком сажетку навешћемо само дио активности које су реализовали припадници которварошке полиције током 2023. године.

Полицијска станица Котор Варош узела је учешће у двије велике друштвене хуманитарне акције за помоћ Сари Недић и Раденку Ђукићу, прикупивши унутар својих редова значајне количине новчаних средстава.

Учешће на хуманитарном турниру у одбојци за помоћ Сари Недић у организацији Рекреативног одбојкашког клуба „Смеч“ из Бања Луке.

Припадници Полицијске станице Котор Варош подржали су и акцију хуманитарне организације Срби за Србе „Тројка из блока“ којом су прикупљена заначајна новчана средства за изградњу куће породици Зубовић из Чепка.

Учешће на 55. традиционалном турниру у малом фудбалу „Котор Варош 2023“.

Промоција школе унутрашњих послова у Котор Варошу, како би се полицијски садржаји приближили потенцијалним кандидатима.

Предавање „Ћутање није решење-пријавити вршњачко насиље“ с циљем превенције и спречавања вршњачком насиља међу дјецом у Котор Варошу.

Предавање “Оружје не штити, оружје убија“, с циљем подизања свијести код грађана, посебно ученика основних и средњих школа о опасностима које настају усљед нестручне употребе ватреног оружја или минско-експлозивних средстава.

Представници Полицијске станице Котор Варош одржали су предавање за ученике Основне школе ”Петар Петровић Његош” у Масловарама на тему “Сигуран интернет”, с циљем да се ученицима скрене пажња на опасности којима су изложени на Интернету, а посебно на друштвеним мрежама.

На молбу представника Црвеног крста Котор Варош которварошки полицајци истоварили су брашно које је у даљем процесу дистрибуирано према корисницима и грађанима.

Которварошки полицајци на челу са командиром подржали су и акцију Црвеног крста Котор Варош, „Дани здравља“.

Представници Полицијске станице Котор Варош присуствовали су обиљежавању крсне славе Борачке организације Котор Варош.

У сарадњи са Општинском управом Котор Варош и локалним привредницима у 2023. години пуштен је у рад и савремени видео-надзор који укључује 19 камера на 14 приоритетних мјеста.

Инспектор Младен Петрушић предсједник је Црвеног крста Котор Варош, на чијем челу Црвени крст успјешно спроводи бројне активности и помаже суграђанима који су у потреби.