Државно џудо првенство за сениоре и полетарце одржано 02.03.2019 у Бања Луци.

Бања Лука је била домаћин Првенства Босне и Херцеговине за сениоре и полетарце у џуду. У спортској дворани “Борик” наступило је више од четрдесет џудо екипа из цијеле БиХ, а право учешћа имали су такмичари који су освојили медаље на ентитетским првенствима.


Испред џудо клуба “Младост” Котор Варош право наступа стекло је 7 такмичара али је наступило 6 (сениорке Селена Варошић и Сара Марић), (полетарци Кучук Ђорђе и Марковић Лео), те полетарке Смиљић Ања и Столић Хелена.
Укопно су освојене четри медаље и то двије златне и двије бронзане (што је за медаљу више него прошле године) када су освојили двије сребрене и једну бронзану.
Златне медаље су освојиле Смиљић Ања и Столић Хелена, а бронзане медаље Варошић Селена и Марић Сара.
Варошић Селена је могла много боље ,,проћи” на овом такмичењу али је у првој борби тактички наступила јако лоше па је исту изгубила. У репасажним борбама је добила све три следеће те се морала задовољити освојеним трећим мјестом и бронзаном медаљом- реко је тренер клуба Сејдо Татар.
Сара Марић као кадеткиња имала је тешке противнице Арнаутовић Јелену из Пала и Ларису Церић (једну од најбољих џудисткиња свијета) тако да није ни могла очекивати бољи резултат од трећег мјеста и бронзане медаље.


Татар је изјавио да је права штета то што Марковић Лео и поред три побједе ,није освојио медаљу. Исто се односи и на Кучук Ђорђа , који је у борби за медаљу убједљиво водио али је направио непотребну грешку и изгубивши остао без медаље.
Иако су имали свега двије такмичарке са освојеним златним медаљама (које су им донијеле 8 бодова), полетарке “Младости” су проглашене најбољим на првенству БиХ и зато добиле посебан пехар.
Тренер џудо клуба “Младост” Сејдо Татар изјавио је да је јако задовољан са наступом наших такмичара и такмичарки, те да су освајањем ове четири медаље укупно овој години освојили 22 медаље, од тога 8 златних, 5 сребрених и 9 бронзаних.