Дух Kотор Вароша у „Нашој кафаници“

У самом центру Kотор Вароша, поред објекта ШГ Врбања, стоји већ деценијама, сад већ дијелом реновирана грађевина, која је ту још од давне 1953. године. Ријеч је о објекту некадашње ЗЗ Напредак. Вријеме када је поникао овај објекат веже се за сам развој нашег малог града тј. за вријеме када су изграђени неки од важнијих објеката у центру, нпр. зграда Kино-сале, и када Kотор Варош поприма урбани изглед. Ријеч је о новој/старој которварошкој кафани која је кроз своју историју мјењала изглед и назив, али је задржала непромјенљиви кафански дух.

У вријеме свог настанка, када је у Kотор Варошу било јако мало угоститељских објеката, ова кафана била је једно од омиљених мјеста окупљања. Сада је једнако актуелна, али не и “млада” и нова, већ традиционална и у новом руху, која већ трећу деценију траје и прича своју причу о времену у којем се развијао наш град. Изглед кафане и сама атмосфера у њој су аутентични. Спојивши домаћу традицију и модеран ентеријер, искусни угоститељи створили су амбијент у којем се осјећа изворни дух кафане. То је кафана која има душу.

Ентеријер „Наше кафанице“ представља комбинацију модерног и елегантног стила, са великим бројем традиционалних елемената. На зидовима се налази мноштво слика и старих фотографија наше општине. Столови су четвртасти, прекривени црвено-бијелим столњацима, а столице једноставне,бијеле, дрвене. Традиционална јела која су на менију припремају се на модеран начин, а звуци тамбурице дају топлину овом угоститељском објекту. ПР