Два нова случаја, укупно троје обољелих

У Котор Варошу су евидентирана још два случаја вируса корона, а ријеч је о жени рођеној 1967. године и мушкарцу рођеном 2000. године.

Поменута лица су била у најближем контакту са првозараженом особом на вирус корона.

Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе которварошкох Дома здравља тренутно се налазе 264 лица, док је за 172 лица истекла мјера самоизолације.

Из Дома здравља „Свети Пантелејмон“ су позвали све грађане општине Котор Варош на сарадњу и додатни опрез како би се зауставило ширење пандемије и том приликом издали саопштење за јавност.

„Радници ове установе раде даноноћно и поред свакодневних обавеза дјелују превентивно у погледу сузбијања вируса корона.

Препорука је да особе без пријеке потребе не долазе у Дом здравља, да се оствари што мање контаката са запосленим радницима.

Уколико одређени случај захтијева долазак пацијента у установу онда је неопходно да се сачека испред улаза, јер особље врши тријажу испред врата како се не би десило да неко са симптомима уђе у Дом здравља, што би могло довести до колапса и немогућности нормалног функционисања установе.

Предузели смо све неопходне мјере и тренутно ствари држимо под контролом, тестирали смо 50 особа са подручја општине и чекамо резултате, редовно вршимо здравствени надзор особа у изолацији и снабдјевени смо са довољном количином лијекова и санитетског материјала за нормалан процес рада.

Информације са Института за јавно здравство Републике Српске и Клинике за инфективне болести Универзитетско-клиничког центра су охрабрујуће, стање није алармантно, али опуштања не смије бити, јер већ имамо 3 случаја позитивна на вирус корона.

Зато вас још једном позивамо да слушате упутства надлежних институција и понашате се одговорно према себи и другима“, стоји у саопштењу Дома здравља.