„Еко покрет“ Котор Варош : Састанак са представницима КП „Бобас“ и Комуналне полиције

Данас, 22.09.2015. године, у скупштинској сали у згради општине Котор Варош, је одржан састанак са представницима Комуналног предузећа „Бобас“ и Комуналне полиције. Састанак је дио пројекта „Израда регистра дивљих депонија за општину Котор Варош“ који проводи Еколошки покрет „Еко опстанак“ у партнерству са Удружењем грађана „Змајевац“ а тема састанка је успостављање ближе сарадње са службама задуженим за област управљања отпадом.

– „Еко покрет“ је започео активности на лоцирању дивљих депонија  на подручју општине Котор Варош и уношење у базу података Фонда за заштиту животне средине и енерегетску ефикасност Републике Српске а на данашњем састанку смо добили подршку од КП „Бобас“ и Комуналне полиције за наредне активности по пројекту – ријечи су Миодрага Петровића, предсједника Еколошког покрета „Еко опстанак“ Котор Варош.

Пројекат се реализује у склопу УНДП-овог пројекта „Јачање локалне демократије / демокрације IV – ЛОД IV“ којег финансира Европска унија из средстава Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) у износу од 2 милиона еура.

Поред израде Регистра дивљих депонија, у наредних неколико мјесеци биће организовани семинари и радионице, акција уклањања дивљих депонија и израђен приједлог Плана уклањања дивљих депонија.