„Епитаф“ одушевио Которварошане

У оквиру „Варош феста“ синоћ су млади глумци Дис театра из Бањалуке извели карикатуралну комедију „Епитаф“, која је одушевила которварошку публику.

Режисер представе Новица Богдановић истиче да је представа „Епитаф“ чудан спој текста којег је написала Дора Делбианко и географског поријекла у којем обитавамо.

„Ријеч је о карикатуралној комедији у којој је опјевана породица која живи у добровољном карантину, узгаја оружје, мржњу и сулуде идеје о пописним листама потенцијалних жртава“, истиче Богдановић.

По његовим ријечима у овој представи, коју игра осам глумаца, се најбоље види потреба људи на Балкану да буду наоружанији од оних у комшилуку.

„Начин на који је представа направљена вуче на лијепо доба стрип комедија, попут ‘Радована трећег’ и ‘Маратонаца који трче почасне кругове’. У питању је једна балканска комедија, која нам је некако сладуњаво смијешна“, поручио је Богдановић и додао да которварошки Фестивал омладинских позоришта постаје озбиљна манифестација на коју домаћа публика може да буде поносна.

Трећи „Варош фест“ ће вечерас затворити Мјешовити ансамбл БиХ плесном представом „Птице“ по Аристофану, гдје ће публика моћи да види нове форме и стилове плесног театра.