Филм ,,Чувари формуле“ и ,,Патролне шапе“ 6.11.2023 у Котор Варошу

Филм ,,Чувари формуле“ емитоваће се у которварошкој Кино сали у понедељак 6.11.2023 године у 20 часова. Истог дана за млађе и љубитеље анимираних филмова емитоваће се ,,Патролне шапе“ са почетком од 18 часова. Цијена улазнице износиће 5 КМ.

,,Чувари формуле“ прати групу научника у Институту Винча, која у јеку хладноратовске кризе спроводи тајни пројекат који предводи професор Драгослав Поповић. Стицајем непредвиђених околности, они бивају изложени смртоносној дози зрачења, због чега их југословенска тајна полиција одводи на лијечење у Kлинику Kири у Паризу.

Француски докторски тим на челу са професором Жоржом Матеом закључује да је њихово стање критично и да су им дани одбројани. Иако је професор Мате цијели свој живот посветио борби против нуклеарног наоружања и дубоко презире пројекат на којем су радили југословенски научници, он предлаже да се по први пут у историји изведе деликатна и неизвесна интервенција замјене коштане сржи озрачених пацијената. Да ли је у питању експеримент над живим људима или он заиста жели да им помогне – постаје мучно питање за југословенске научнике.

Kада се магични метеор спусти у Град пустоловина, ПАТРОЛНЕ ШАПЕ добијају супермоћи и постају МОЋНЕ KУЦЕ! За Скај, која је најмања у њиховом тиму, нове моћи су остварење снова. Али, ствари ће постати лоше када Хамдингер, њихов највећи непријатељ, побјегне из затвора и удружи се са лудим научником, како би украо супермоћи за два зликовца. Док судбина Града пустоловина виси о концу, Моћне Kуце морају да зауставе зликовце прије него што постане касно, а Скај ће морати да научи да чак и они најмањи могу да направе највећу промјену.