Flutete i glumica Miljka Brđanin Babić oduševili Kotorvarošane

Sinoć je u kotorvaroškom bioskopu održano muzičko-poetsko veče, kao prva manifestacija u okviru programa obilježavanja 24. aprila Dana opštine Kotor Varoš.

Kotorvarošanima su se predstavili, kvartet flauta Flutete i glumica narodnog pozorišta Republike Srpske Miljka Brđanin Babić.

Flutete su nastupile sa popularnim djelima klasične muzike, poput Mendelsonovog „Sna ljetnje noći“ i Bramsovog „Mađarskog plesa“, te sa nizom zanimljivih obrada orkestarskih djela.

Članice kvarteta flauta Sunčica Lončar, Marija Pilipović, Nataša Vukojević i Deana Simić, su istakle da su odlično primljene od strane kotorvaroške publike, i da će se rado ponovo vratiti u Kotor Varoš.

“Pozitivna iskustva nosimo iz Kotor Varoša, jer su na naš nastup došli ljubitelji ove vrste muzike, što nas raduje. Nastojaćemo da u budućnosti uspostavimo što čvršću saradnju sa Centrom za kulturu, sport i informisanje”, rekla je vođa kvarteta Sunčica Lončar.

Buru emocija posjetilaca večerašnje muzičko-poetske večeri izazvala je glumica Miljka Brđanin Babić, koja je na veoma izražajan način govorila ljubavnu poeziju Desanke Maksimović, Vislave Šimborske i Pabla Nerude. Uspješni organizatori ovog kulturnog događaja, bili su JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ i Opština Kotor Varoš. V.Đ.