Фудбалски ветерани домаћини престижног турнира

Котор Варош ће у суботу 24. септембра бити домаћин престижног турнира фудбалских ветерана на којем ће учествовати екипе из Србије и Републике Српске.

На петом међународном турниру пријатељства учествоваће ветерани из Апатина, Сокобање, Ђурђева, Приједора, Саничана и Котор Вароша, као и пријатељи и радне колеге Александра Саше Петровића, најмлађег мајора Војске Републике Српске, који је изгубио битку са опаком болешћу прије четири године.

„Све је спремно за долазак екипа и њихов боравак у Котор Варошу. Угостићемо више од 100 гостију из региона и бројне фудбалске раднике који су пружили несебичну подршку нашем досадашњем раду“, истакао је предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић.

Капитен фудбалских ветерана из Ђурђева Мирко Тривуновић у први план истиче дружење и размјену искустава.

„Долазимо први пут у Котор Варош, вјерујем да ћемо оправдати очекивања и у врло јакој конкуренцији остварити добар пласман. Прије свега жеља нам је да учврстимо пријатељске односе са нашом браћом из Котор Вароша, али да упознамо и размијенимо искуства са осталим учесницима турнира“, поручио је Тривуновић.

На овогодишњем турниру ће наступити и фудбалски ветерани из Саничана, који су за задовољством прихватили позив организатора.

„Много тога лијепог смо чули о овом турниру, обавезе су нас спријечиле да учествујемо прошле године, али сада долазимо са високим амбицијама и намјером да прекинемо доминацију Которварошана. Искрено се надам да ћемо до краја ове године одмјерити са њима снаге и на великом терену, када ћемо ми бити домаћини“, истакао је капитен екипе из Саничана Горан Бујић.

Осам екипа биће распоређено у двије групе, а првопласирани састави из група играће за прво мјесто, другопласирани за треће, трећепласирани за пето, а четвртопласирани за седмо мјесто.

Међународни турнир пријатељства у Котор Варошу организује Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, уз подршку локалних и републичких институција и људи добре воље.

Све утакмице биће одигране у спортској дворани у са почетком у 13.00 часова. Уз бесплатан улаз за све посјетиоце је обезбијеђено точено пиво и конзумација домаћих кобасица и других прехрамбених производа.