Фудбалски ветерани домаћини престижног турнира

Котор Варош ће у суботу 23. септембра бити домаћин престижног турнира фудбалских ветерана на којем ће учествовати екипе из Србије и Републике Српске.

На шестом међународном турниру пријатељства учествоваће ветерани из Апатина, Сокобање, Бачке из Ђурђева, Слоге из Саничана и Котор Вароша, као и пријатељи и радне колеге Александра Саше Петровића, најмлађег мајора Војске Републике Српске, који је изгубио битку са опаком болешћу прије пет године.

Све је спремно за долазак екипа и њихов боравак у Котор Варошу. Угостићемо више од 100 гостију из региона и бројне фудбалске раднике који су пружили несебичну подршку нашем досадашњем раду“, истакао је предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић.

Голман фудбалских ветерана из Ђурђева Раденко Шаровић у први план истиче дружење и размјену искустава.

Долазимо други пут у Котор Варош, вјерујем да ћемо оправдати очекивања и у врло јакој конкуренцији остварити добар пласман. Прије свега жеља нам је да учврстимо пријатељске односе са нашом браћом из Котор Вароша, али да упознамо и размијенимо искуства са осталим учесницима турнира“, поручио је Шаровић.

На овогодишњем турниру ће шести пут наступити и фудбалски ветерани из удружења „Плави талас“ из Апатина, који су се удомаћили у граду на обалама Врбање.

Боравак у Котор Варошу и дружење са нашим пријатељима су више од спорта. Поред турнира редовни смо гости на крсној слави которварошких ветерана и на чувеној котлићијади. Знамо да ће гостопримство бити на врхунском нивоу, а на турниру нека побиједи најбољи“, истакао је предсједник Удружења „Плави талас“ из Апатина Славко Јерковић.

Шест екипа биће распоређено у двије групе, а након тога двије првопласиране екипе из сваке групе играће полуфинале, послије чега ће услиједити борба за прво, односно треће мјесто.

Међународни турнир пријатељства у Котор Варошу организује Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, уз подршку локалних и републичких институција и људи добре воље.

Као успомену на овај догађај компанија Бор петрол је обезбиједила мајице за све учеснике турнира, који ће отворити начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Све утакмице биће одигране у спортској дворани у са почетком у 13.00 часова, а прије почетка првог меча биће одата почаст Душку Лаловићу, истакнутом спортском раднику и човјеку, који је био неизоставни дио свих дружења фудбалских ветерана.

Бањалучка пивара, компанија Тиквеш и Витинка су се побринули за освјежење за све учеснике и посјетиоце, а уз традиционалну конзумацију домаћих кобасица биће уприличена и промоција специјалитета са роштиља од стране ресторана Млин и Стари рецепт из Бањалуке.