Фудбалски ветерани прославили Митровдан

На достојанствен начин у присуству великог броја кршњака, кумова и пријатеља фудбалски ветерани Котор Вароша су прославили Митровдан – крсну славу Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

Протонамјесник которварошки Дамир Врховац је обавио обред резања славског колача и освећења славског жита.

Фудбалски ветерани нашег града су истински амбасадори Котор Вароша и њихова дружења и бројна пријатељства довољно говоре о томе како они функционишу, сложни и јединствени у свему и спремни да чине добра дјела у сваком тренутку“, истакао је протонамјесник которварошки Дамир Врховац и захвалио се ветеранима на помоћи у изградњи Парохијског дома у порти Храма Рођења Пресвете Богородице.

Слободан Петровић је предао поштење начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану и нагласио да су се ветерани прије девет година окупили на Митровдан са намјером да шире пријатељства, јачају братске везе и култ заједништва, а све у духу традиције и хришћанских обичаја.

У том контексту треба напоменути да све што се не прославља, не помиње и необиљежава полако пада у заборав, блиједи и нестаје. Наравно ми нећемо то дозволити док смо овдје, већ напротив да са својим породицама чувамо једни друге, у саборности, слози и љубави да ширимо позитивну енергију и промовишемо општину Котор Варош на најбољи могући начин“, рекао је Петровић.

Которварошани су ове године организовали најмасовнији међународни турнир у конкуренцији ветерана, а већ у јануару ће по седми пут организовати манифестацију пливања за Часни крст, најпосјећенији догађај у Котор Варошу.

Крсну славу фудбалских ветерана и њихових пријатеља увеличали су својим присуством фудбалски ветерани из Апатина и Саничана, начелник општине Зденко Сакан, спортски радници са подручја општине и бројне званице из друштвеног живота општине Котор Варош.