Гламочак: Највећа опасност за РС је њена економска нестабилност

Посланик СДС-а у Народној скупштини РС Недељко Гламочак сматра спекулацијама тврдње да су интерпелације дио прављења хаоса.

“Проблем је што Мектић износи чињенице и раскринкава криминал и корупцију. Исто тако, настаје проблем јер Мектића стално извлаче из контекста”, рекао је Гламочак.

Гламочак сматра да је у БиХ безбједносна опасност, како је рекао, “у глобалу”, како и у окружењу, те у Европи.

“Било која групација у БиХ може направити инцидент, али оне нису значајно велика опасност. Често се те групације искористе против политичких неистомишљника”, рекао је Гламочак.

Он сматра да је највећа опасност за Републику Српску њена економска нестабилност.

Посланик ДНС-а у Народној скупштини РС Дарко Бањац сматра да је опасно када министара безбједности износи безбједносне чињенице које се тичу само Републике Српске.

“Драган Мектић угланом прича о РС, а ријетко износи проблеме из Федерације. Он се заиграо у изборној години, што је опасно за Републику Српску”, сматра Бајић.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Милан Шврака смтра да је у питању озбиљан проблем, а политичка нестабилност ствара непривлачну климу за стране инвеститоре. Исто тако, сматра како постоји пуно спиновања.

Шврака сматра да странке на власти превише често користе ријечи “издајници” и “издајничка политика”.

“Постоји само једна идеологија- Република Српска. Гарантујем за кадрове ПДП-а да у Сарајеву савјесно бране интересе РС”, рекао је Шврака.

Шврака сматра да нема опасности и да су грађани Републике Српске безбједни.

Миловић је позвао све српске странке да постигну консензус у вези са укидањем оружаних снага БиХ и да оружане снаге РС буду враћене што би окончало питање безбједности Републике Српске.

“По Дејтону имамо право на војску и нама је она бесправно укинута”, рекао је Миловић.

“Овакве понуде су већ виђена ствар. За овакво српско једниство потребна је измјена у политичким гарнитурама”, оцијенио је Гламочак.