Говедарица поручио на Тргу Крајине: Мене је изабрао народ и за мене погодбе нема!

Бањалучани су се и синоћ окупили на главном градском тргу по 203. пут у знак подршке породици која тражи истину о убиству Давида Драгичевића, а почетак је обиљежен доласком Вукоте Говедарице који је испраћен аплаузом више стотина грађана.

Говедарица и други чланови опозиције стајали су уз окупљене грађане, док је Давор Драгичевић почео свој уобичајени говор ријечима: „Драги мој сине, душо моја, драги Давиде душо наша“.

“Мирно и достојанствено смо већ 203 дана на тргу. Без нечега конкретног, дјела ме не интересују, а камоли ријечи. Мени је дијете мучено и масакрирано, а затим положено у Црквену. Вечерас, њих преко 300 ће мирно да спава, а упетљани су у организовано убиство Давида Драгичевића. За пола часа смо показали да на миран и достојанствен начин можемо блокирати Бањалуку. Сљедећи пут, врло брзо, ако ви не будете урадили све што треба, ја ћу повести своје људе и свој народ у борбу за живот и смрт. Ово живот није, ово је смрт“, поручио је Давор Драгичевић.

Давор је додао да га не интересује ни међународна заједница.

“Не будете ли до 14. новембра до 18 часова урадили нешто. Адвокати ме више не интересују. Кажу па Ђорђе Рађен га је убио, није већ га је убила држава“, загаламио је огорчени отац.

Давор Драгичевић је поручио да је на тргу присутан и нови предсједник Републике Српске Вукота Говедарица.

“Од сутра Вукота Говедарица треба да ради свој посао, посао предсједника Републике Српске јер га је народ изабрао за ту позицију“, казао је Драгичевић.

За говорницу је стао и лидер СДС-а Вукота Говедарица. Говедарица је поручио да је изабран за предсједника Републике Српске вољом народа и да са режимом нема преговора.

“Добро вече, добри људи. Добро вече и хвала вам,  Хоћу да живимо као слободни људи, јер они пријете и уцјењују свој народ, своје љекаре, рударе и младе људе који немају њихову чланску карту. Хоћу да истрајем. Ми смо слободни, хоћемо да живимо као слободни људи у нашој РС. Нећу да поклекнем, нека РТРС пише шта хоће. Нисам онај човјек који се годи. За мене погодбе нема, ја не тргујем политиком и оно што су написали, а знају шта су написали, да хоћу да се годим за фотељу, лажу и њиховим лажима мора да дође крај“, казао је Говедарица.

Он је поручио да вјерује у Републику Српску која ће открити имена убица Давида Драгичевића.

“Ја Вукота Говедарица из Гацка поручујем да хоћу да знам колико је било лажних листића. Тражимо да се утврди сваки гласачки листић и нађемо оне лажне који су убачени у гласачке кутије. Не знам зашто се боје истине. Ја нисам покраден 7. октобра већ воља народа. Одавде им поручујем да они који су почели мандате 2014. године куповином мандата и који скривају убиство бањалучког студента, да са њима народ нема будућност. Знам да су пљачкали, знам да су куповали али хоћу да се то утврди јер знам да може“, поручио је Вукота Говедарица.

Додао је да вјерује у слободну, достојанствену Републику Српску у којој сви имају једнака права и у којој нема повлаштених.

“Поручујем злу – да ће бити побијеђено. Добро ће бити награђено, јер никада се није десило да је зло остало некажњено. Никада, па неће ни сада. Увијек је добро побиједило и добро ће побиједити послије свега овога. Ја вјерујем у слободну, демократску, достојанствену Републику Српску. Гдје сви имамо једнака права. Вјерујем у РС гдје сви одговарамо за оно што смо радили, гдје нема повлаштених, у којој људи живе од поштеног рада, у којој живе и раде образовани, јер такви требају Републици Српској. Вјерујем у Републику Српску која ће да каже ко је убио Давида Драгичевића. Не само Давида, него и остала сумњива убиства. Да знамо ко је убио Николу Ђуровића, Николу Вукелића и све остале људе који су страдали у Републици Српској, за своју Републику Српску“, рекао је Говедарица.

Адам шукало, посланик у НС РС поручио је да нема калкулација са, како је рекао, злотворима и да са Давором и опозицијом која хоће стварне промјене иде до краја до коначних промјена.

Из групе „Правда за Давида“ поручили су да Давор више неће ноћити на тргу, али да ће сваки дан долазити на протесте.

Окупљенима се обратила и Александра Ђуровић, мајка страдалог Николе Ђуровића који је под још неразјашњеним околностима страдао  21. августа 2011. године. Она је поручила да је њеног сина убио тадашњи министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, уз помоћ Милорада Додика.

„Мог сина је убио Станислав Чађо, тадашњи министар унутрашњих послова РС. Он је уз помоћ Милорада Додика и уз помоћ једног доктора који заправо није доктор превезао мог сина на ВМА у Београд, а то је све видио мој познаник који ради на ВМА. Црвени кабриолет мерцедес у власништву Чађе је био тотално уништен. Убица је подметнут – Радинковић Ненад, кад се сазнало за то, он је ухапшен у Бриселу да би Жељка Цвијановић отишла тамо да то „среди“.

Након тога више нико не извјештава о Радинковићу, ниједан једини медиј. Саучесници су и Цвијановићка и Додик. Да, ја знам све, па и то да је Додик умијешан у овај случај. Признали су ми то и поједини часни људи из МУП РС који су ми рекли да говорим истину. Молим вас да подржите Говедарицу и шукала. шкрбића сам срела љетос и рекла сам му све шта мислим о њему и погибији мог сина. Имала сам пет пријетњи, а посљедни пут ми је покушана и провала у мој стан“, рекла је Александра Ђуровић.

Подсјећамо, 13. октобра, Давор Драгичевић је у обраћању упутио позив Говедарици да „стане уз народ“ у Бањалуци.

Драгичевић је поручио Говедарици да „ако већ тврди да је покраден“ на изборима, онда треба да буде уз народ и покаже подршку групи ‘Правда за Давида'“, како би се откриле све околности око смрти 21-годишњег момка.