Хапшење због убиства Давида Драгичевића

Бањалучанин А. К. (36) ухапшен је због сумње да се може довести у везу са убиством младића Давида Драгичевића, а Основни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор за осумњиченог, саопштено је из Окружног јавног Тужилаштва.

Како се додаје у саопштењу, А.К. је осумњичен да је починио кривично дјело „Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела“.

„У кривичном предмету Окружног јавног тужилаштва Бања Лука а у вези са почињеним кривичним дјелом убиство на штету Давида Драгичевића из Бања Луке, тужилац овог Тужилаштва након испитивања осумњиченог лица А.К., рођен 1982.године из Бања Луке, ставио је дана 20.09.2018.године, приједлог Основном суду у Бања Луци за одређивање мјере притвора због постојања основане сумње да је починио кривично дјело Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела из члана 333 став 2. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу Тужилаштва се додаје да је притвор предложен због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те из разлога постојања нарочитих околности које указују да би осумњичени могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

„Окружно јавно тужилаштво Бања Лука и даље интензивно спроводи истрагу у горе поменутом кривичном предмету“, закључује се у саопштењу.