Херцег Нови и Котор Варош јачају братске односе

Обиљежавање 24. априла – Дана општине Котор Варош су својим присуством увеличали и представници братске општине Херцег Нови.

У делегацији општине Херцег Нови били су потпредсједник општине Милош Коњевић, шеф кабинета предсједника општине Владимир Арсић и одборник Миладин Видаковић.

Током боравка у нашој локалној заједници разговарали су са начелником општине Зденком Саканом о могућностима интензивирања туристичке и привредне сарадње.

„Пријатељски односи са општином Херцег Нови се очитују на плану унапређења институционалног дијалога са циљем подизања нивоа сарадње локалних управа, као и туристичких потенцијала и размјене искустава на том плану“, истакао је начелник Сакан.

Потпредсједник општине Херцег Нови Милош Коњевић је изразио задовољство што су братски односи са општином Котор Варош поново успостављени након одређене паузе, јер је то општина која има конкретну визију запошљавања, што је основни услов њеног развоја.

„Котор Варош је средина која треба да буде примјер многим општинама у Црној Гори када је у питању запошљавање и визија развоја, и са поносом могу рећи да ћемо у наредном периоду интезивирати нашу сарадњу“, нагласио је Коњевић.

Делегација општине Херцег Нови се увјерила у повољан пословни амбијент у Котор Варошу, који представља центар обућарске индустрије у Републици Српској.

Обишли су фабрику обуће „Дермал“, у којој се производи намјенска обућа за министарство унутрашњих послова Црне Горе.

Након што су размијенили пригодне поклоне са начелником Саканом представници братске општине Херцег Нови су се сложили у оцјени да привредни амбијент у Котор Варошу, који је престигао предратни ниво запослености, представља примјер подршке инвеститорима и њиховима настојањима да у континуитету запошљавају раднике.