Ходочасници и поред проблема сигурним кораком иду према циљу

Которварошки ходочасници Драган Тривуновић и Јадранко Шебић из Масловара, познатији као Шеба Баја Мали, јутрос су наставили своје путовање од 400 км до манастира Острог.

Већ након првог дана путовања Драган је добио температуру која ево већ траје два дана, а ја имам проблема са зглобом.  Поред стања у којем се налазимо, сигурним кораком корачамо према циљу.Ово ходочашће је за мене духовни изазов. Пјешачим за здравље моје породице и за здравље мог комшије и много драгог момка Вање Пејаковића који је тешко повријеђен на ескурзији у Италији. Са вјером у Бога надам се да ће све протећи у најбољем реду “ – рекао је Шебић.

Након што су првог дана с успјехом стигли до Угра, јуче су преко Витовља сишли у Турбе, да би вечерас око 11-12 часова преко Витеза и Травника, требали да преноће у Бусовачи .

Уз Божију помоћ, милост Светог Василија и молитве кренули смо на овај поклонички пут. Знам да пут није лак и да нас чека много бола и бесаних ноћи, али то је само мала жртва коју ћемо подњети, а благодат коју ћемо добити и осјећај среће и духовног задовољства када стигнемо је неописив. Сваки метар пута тиме добија смисао – каже Тривуновић.