Хуманитарни број за помоћ Которварошанину активиран , будимо хумани и позовимо 1457

 

Хуманитарни број 1457 за прикупљање новца за куповину специјалних инвалидских колица Которварошанину Радомиру Ђерићу,Црвени крст Котор Варош активирао је у сарадњи са компанијом “М:тел”

Хуманитарни број биће активан до 30. новембра, а сваки позив на 1457 значи да је за Ђерићеву свјетлију будућност донирана једна марка. Акцију је иницирао хуманитарац Милан Радошевић, а подршку је добио и на недавно одржаној сједници Скупштине Црвеног крста Котор Варош.

– Многима у животу је најтеже је бити човјек, али када то истински желите то и није тако тешко. Ово је прилика да то свако од нас докаже личним примјером. Покренули смо акцију за куповину колица нашем суграђанину и увјерени смо да ће Котор Варош показати снагу хуманости – рекао је Радошевић.

Ђерић се из Вршца као добровољац у рату прикључио Војсци РС чији је припадник био од јуна 1992. до октобра 1995. године. Послије смрти супруге 2005. године остао је да живи сам са тада малољетним сином. Живот без запослења није била и једина мука са којом се сусрео.

Ђерићу су у периоду од 2012. до 2014. године ампутиране обје ноге, а због снажног бола не може да користи протезе. С обзиром на то да станује на трећем спрату стамбене зграде једини начин да види сунце и суграђане је да га син снесе низ степенице. Због тога је покренута хуманитарна акција како би Ђерићу била купљена специјална колица која коштају око 15.000 евра помоћу којих би сам могао да се креће степеницама.

Из Црвеног крста Котор Варош су апеловали на грађане да узврате Ђерићу за његове племените гестове из времена док га је служило здравље.

– Ђерић је вишеструки добровољни давалац крви и док је био здрав крв је даровао 24 пута. Которварошки Црвени крст не жели заборавити хуманост и племенитост овог човјека који је цијели живот посветио другима, дарујући крв и спашавајући животе. Сада помоћ треба њему и не смијемо игнорисати и заборавити све што је чинио за друге. Покажимо још једном снагу наше доброте и заједно набавимо колица за нашег Радомира – истакао је секретар Црврног крста Котор Варош Борислав Брборовић.

Сви који желе да помогну куповину инвалидских колица новац могу уплатити и на рачун број 5621008023336627 код НЛБ банке на име Радомир Ђерић.