ИРБ: АТВ-у кредит од 2,3 милиона КМ

Инвестиционо развојна банка Републике Српске у само три дана маја примила је захтјев и одобрила бањалучкој Алтерантивној телевизији кредит од готово 2,3 милиона КМ.

Милионски износ преко Фонда за развој и запошљавање РС одобрен је само пола године након што је већински пакет акција ове медијске куће купио бизнисмен Слободан Станковић, сувласник фирме „Интеграл инжењеринга“ и близак пријатељ предсједника РС Милорада Додика.

Захтјев ИРБ-у РС АТВ је доставио 8. маја, а кредитни одбор позитивно је одлучио 11. маја и уговор је већ 14. маја упућен на потпис.

Новац из „Кредитне линије за предузетнике и предузећа“ ће бити пласиран преко „Комерцијалне банке“, као финансијског посредника.

Алтернативна телевизија кредит би, према информацијама KАПИТАЛ-а, требало да отплати у наредних седам година.

Директор АТВ-а Ведран шкоро рекао је да не може ништа коментарисати док не добије званичну потврду ИРБ-а о статусу њиховог кредитног захтјева.

Ово је други кредит ИРБ-а који је пласиран АТВ-у. Прије шест година узели су кредит од 400 хиљада КМ са роком отплате од 120 мјесеци.

Станковић за АТВ искеширао милионе

Слободан Станковић, према писањима медија крајем прошле године, за 56 одсто удјела у АТВ-у исплатио је око четири милиона КМ.

Станковић је, према информацијама које нису званично потврђене, прво уплатио аванс од око пола милиона КМ, а у посљедњој недјељи децембра 2017. и остатак од четири милиона марака