Изградња обилазнице око градилишта кружног тока код „Делте“: Апел возачима да користе друге саобраћајнице

До наредне седмице требала би бити завршена изградња привремене обилазнице уз Источни транзит, у непосредној близини градилишта тржног центра „Делта планет“, пошто ће ова дионица бити затворена због изградње новог кружне раскрснице.

Извођач радова – лакташка „Нискоградња“ већ је добило одговарајуће дозволе од Министарства саобраћаја и веза и Одјељења за саобраћај и путеве Градске управе ради обуставе саобраћаја током радова који би, према уговору између Путева РС и „Нискоградње“, требало да буду завршени до 9. марта идуће године.

-Постављањем привремене саобраћајне сигнализације која ће дефинисати измијењени режим одвијања саобраћаја и заштитне ограде, те одговарајућих табли упозорења мора се омогућити да се пјешаци и возила крећу безбједно на овој дионици – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Обилазница

Обилазница, чија је градња у току, биће широка 10 и дугачка 265 метара. Њом ће бити омогућен двосмјерни саобраћај са по једном саобраћајном траком за сваки смјер вожње. Између ових трака биће постављене усправне табле забране како би се и физички раздвојили супротни смјерови кретања возила.

-Без обзира на то што ће бити омогућено одвијање саобраћаја на овом правцу, апелујемо на возаче да користе друге саобраћајнице у граду као и јавни градски превоз, јер је за очекивати стварање гужви за вријеме извођења радова – наглашавају у Одјељењу за саобраћај.