Изградња трга уз улицу Цара Душана

Након завршетка изградње пјешачке зоне кренуће се са радовима на изградњи трга уз улицу Цара Душана у Котор Варошу. На простору некадашње зграде Општинске управе биће изграђен трг на понос свих Которварошана, а радове ће извести предузеће „ЕГИЋ-КОП“ д.о.о. из Бањалуке.

По ријечима начелника општине Зденка Сакана реализација овог пројекта ће донијети један изузетно лијеп и користан простор у самом центру града.

„Котор Варошу су требала оваква модерна урбанистичка рјешења, потребно нам је да сачувамо све оно што је наша баштина и традиција, али да изградимо и нову урбану и туристичку инфраструктуру која ће уљепшати наш град“, истакао је Сакан.

Предвиђено је поплочање дијела трга бетонским плочама, с обзиром на то да је дио испред нове зграде Општинске управе већ поплочан бетонским елементима, као и уређење пјешачке стазе.

Љепоту трга ће употпунити зелена острва, ако и средишњи простор са клупама за сједење.

Централни трг је од великог значаја за нашу локалну заједницу, јер ће становници Котор Вароша добити адекватан простор за окупљање и одржавање културних догађаја и манифестација“, закључио је Сакан.

Предвиђено је да сви поменути радови буду завршени до краја августа мјесеца ове године.