Изузетна сарадња општине и Борачке организације Котор Варош

На редовном састанку одржаном данас са начелником општине Котор Варош Зденком Саканом, замјеником начелника Младеном Тривуновићем и предсједником општинске Борачке организације Котор Варош Миладином Савановићем,  поред текућих питања донесена је и одлука о додјели помоћи за 12 бораца од којих су неки  ратни војни инвалиди и једној породици погинулог борца.

У другој половини текуће године заједничким ангажманом је обезбијеђено 10.000 КМ, од чега је општина издвојила 8.000 КМ за потребе социјално-угрожених и породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних и тешко болесних бораца, док је 2000 КМ издвојено из  БОРС-а РС.

Начелник которварошке општине, Зденко Сакан, појаснио је да састанак са предсједником борачке организације општине Котор Варош представља један у низу састанака са овом организацијом која дјелује на подручју општине у циљу унапређивања сарадње и што ефикаснијег рада организације, унапријеђење позиције борачке организације, као и услуга које она пружа корисницима, као што су породице палих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима.

„Општина Котор Варош на вријеме исплаћује из буџета све обавезе према Борачкој организацији, а настојимо да помогнемо и на друге начине. На обострано задовољство одржавамо састанке и договарамо заједничко дјеловање“, истакао је Сакан и додао да борачке категорије никада неће и не смију бити заборављене.

Први човјек општинске Борачке организације, Миладин Савановић, рекао је да је током састанка разговарано о најзначајнијим питањима и активностима которварошке борачке организације и могућностима помоћи коју она може очекивати од локалне власти.

„Ту се у први план могу навести побољшање статусног положаја борачких категорија првенствено кроз помоћ која се додјељује у складу са правилником о допунским правима бораца, гдје је постигнут највиши степен сагласности о сарадњи и активностима у наредном периоду“, појаснио је Савановић те закључивши да је презадовољан исходом овог састанка.

„Локална самоуправа у сарадњи са општинском Борачком организацијом чини све да побољша положај борачким категоријама и породицама погинулих бораца , што је много значајно када је ријеч о овој популацији јер без њих сигурно РС не би било“ , рекао је предсједник општинске Борачке организације, Миладин Савановић.

Увиђањем стања на терену у својим мјесним заједницама мјесни одбори Борачке организације Котор Варош доставили су своје приједлоге и захтјеве за помоћ.

Овај пут захтјеви су одобрени: РВИ Маџарић Радовану МЗ Грабовица, борац Петрушић Далибор МЗ Масловаре, РВИ Стојановић Зоран МЗ Ободник, борац Ђукић Богдан МЗ Ободник, РВИ Недић Станимир МЗ Котор Варош, РВИ Ђукић Миленко МЗ Котор Варош, борац Вучановић Славко МЗ Котор Варош, РВИ Тепић Тихомир МЗ Врбањци, борац Павловић Зоран МЗ Врбањци, Бубић Недељко (Неса) МЗ Масловаре, Раљић Славко МЗ Врбањци, Џамбас Миле МЗ Крушево Брдо те Гламочак Биљани породици погинулог борца МЗ Котор Варош.