Jadranko Šebić pješači do Ostroga

Jadranko Šebić iz Maslovara, poznatiji kao Šeba Baja Mali, treći je Kotorvarošanin koji će krajem avgusta da krene na hodočašće do manastira Ostrog. On će na hodočašće ići sa Draganom Trivunovićem i Milanom Jokanovićem koji su 2015. godine za osam dana pješke prešli 430 kilometara do manastira Ostrog kako bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog. Nakon poduhvata ova dvojica mladića, pozvali su sve zainteresovane vjernike da im se pridruže u želji da ovaj pohod bude tradicija jer svako ovaj put može posvetiti nekome za ozdravljenje, pošto je poznato da je Sveti Vasilije veliki čudotvorac i pored njegovih moštiju su se desila mnoga iscjeljenja.

„Vjernik sam od malena, postim svaki post i redovno se pričešćujem. Ovo hodočašće je za mene duhovni izazov i rado ću se priključiti ovim momcima. Pješačiću za zdravlje moje porodice i za zdravlje mog komšije i mnogo dragog momka Vanje Pejakovića koji je teško povrijeđen na eskurziji u Italiji“ – rekao je Šebić.

Šebić je prošle godine bio domaćin na Maslovarskim maslima, najvećim u regiji na kojima bude prisutno više od 500 ljudi i tako postao najmlađi domaćin koji je primio poštenje od crkvenih velikodostojnika i mještana.

(Kvdanas.com)