Јавна предузећа – страначки плијен

У Народној скупштини Републике Српске и данас оштра расправа, коју је изазвала интерпелација посланика опозиције за разматрање политике управљања јавним предузећима у Српској.

 

Посланици опозиције тврде да су та предузећа губиташи и страначки плијен владајуће коалиције, која је без икаквих економских критеријума запослила значајан број свог кадра. Друга страна одговара – то је класично политиканство и обмана јавности.

Јавна предузећа у Републици Српској налазе се на ивици економског амбиса. Одговорност за такво стање сноси Влада, која је направила економски злочин над својим народом – категорични су посланици опозиције.

У одбрану краљевине стали су ресорни министри. Потврдили су да је у јавним предузећима, нарочито у Електропривреди, било масовног запошљавања, али све с неким циљем. Сада је та цифра мања.

То је чисто политиканство, свака партија запошљава свој кадар гђе може – одговарају посланици владајуће коалиције.

Улазимо у дужничко ропство, а Влада чува лажни мир. Потребна је лична карта сваког јавног предузећа, који су страначки плијен – поручили су опозиционари, напомињући да је неопходно санкционисање свих који су одговорни за злоупотребу јавних ресурса и предузећа, што је изгубило сваку мјеру и контролу.

(БН)