Jавни позив за подршку инвестицијама у пољопривредној производњи

Општина Котор Варош обавјештава пољопривредне произвођаче (физичка лица), предузетнике, задруге и предузећа која се баве пољопривредном производњом у секторима: производња млијека, производња меса, узгој житарица и уљарица, узгој воћа, винове лозе, узгој поврћа и производња јаја, да је Пројекат Европске уније EU4AGRI 7. децембра објавио јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу.

Јавни позив је објављен с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста.

Укупно расположива средства по овом јавном позиву износе 3,5 милиона КМ.

Подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 30.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а).

За сваку инвестицију подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 35 одсто од укупног износа инвестиције, изузев за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 20 одсто.

Крајњи рок за подношење пријава је 15. фебруар 2021. године до 15 часова.

Све информације у вези јавног позива и процеса подношења пријава, као и потребни документи за пријаву на овај јавни позив могу се пронаћи на интернет страници пројекта EU4AGRI https://eu4agri.ba/.