Једанаест година од убиства Милана Вукелића: “Како су ћутали првог дана, тако ћуте и данас”

Данас се навршава 11 година од монструозног и још увијек нерасвијетљеног убиства грађевинског инжењера Милана Вукелића.

Милан Вукелић, који је био запослен у Заводу за изградњу Бањалука, убијен је у експлозији аутобомбе у новембру 2007. године у непосредној близини сједишта МУП-а РС.

Са Вукелићем је у аутомобилу био Томислав Добрњац, којем су након тешких повреда ампутиране ноге.

Породица и пријатељи годинама тврде да је Вукелић убијен зато што се замјерио грађевинској мафији.

Два дана прије убиства Вукелић је говорио у медијима и показивао документацију о наводно сумњивим милионским пословима Града Бањалука и Завода за изградњу.

Миљан Ковач, новинар који је писао о тим темама, а недавно је објавио и књигу о убиству Милана Вукелића, ранијих година је, на годишњицу његове смрти, организовао протестне шетње. Сада је, међутим, одлучио да умјесто у шетњу незадовољне грађане позове да се придруже протесту на Тргу Крајине.

– Претходних година сам вас позивао на протесну шетњу Бањалуком са питањем: Ко је убио Милана Вукелића? Одговор никада нисмо добили, али од трагања за истином никада нећемо одустати. У међувремену се десио низ неријешених убистава у Бањалуци, за која нико није одговарао. Неправда је кулминирала. Монструозно убиство Давида Драгичевића прелило је кап у чаши и зато вас ове године, умјесто у шетњу, позивам да се на Тргу придружите протесту групе “Правда за Давида” – поручио је Ковач.

На тргу Крајине ће вечерас бити и Дренка Вукелић, супруга убијеног Милана, која тврди да године пролазе, а у истрази нема никаквог помака.

– Не знам шта бих вам уопште рекла. Како су ћутали првог дана, тако ћуте и данас; никаквих новости, никаквог помака. Тешко оном ко у овој земљи тражи правду – рекла је Дренка Вукелић.