Јотановић побједник Светосавског шаховског турнира „Масловаре 2017“

Након побједе на  Божићном, Драгосав Јотаановић је у недјељу освојио прво мјесто и на Светосавском шаховском турниру „Масловаре 2017“. У узбудљивој завршници, каква се не памти за побједника је конкурисало неколико такмичара.

У посљедњем деветом колу млади Драган Станковић је са црним фигурама изборио побједу над  Зораном Ђурићем из Кнежева, једним од кандидата за побједника. На другој плочи је други кандидат Сергеј Молчанов поражен од кнежевљанина Горана Ђурића. На трећој је Јотановић побиједиио Јеленка Крагића и тако са 7,0 поена изборио прво мјесто, друго је освојио Горан, а треће Зоран Ђурић са истим бројем поена.

На 24. Светосавском турниру учествовало је 40 такмичара из Котор Вароша, Кнежева, Челинца и Бања Луке. Турнир су организовали мјесна једница и ОШ “Петар Петровић Његош„ Масловаре и ШК“ Котор Варош, покровитељ је била општина Котор Варош. Учеснике су поздравили у име школе Ранко Товиловић, мјесне заједнице Миладин Јовановић, а испред ШК Котор Варош Сергеј Молчанов.

Награде Најбољим такмичарима је предала директор школе Сњежана Жупљанин. Специјалне награде су добили најбољи омладинац Драган Станковић и такмичар мјесне заједнице Дарко Станковић. Награде су уручене и најбољој дјевојчици Јелени Јовановић и пензионеру Слободану Тешићу. Д.К.