Јовићу се отварају врата Реала!

Отпали су Кавани, Кејн, Левандовски. . . ! Мадридска штампа пожурује челнике Краљева. . . Јовић главна мета Реал Мадрида! Српски фудбалер Лука Јовић могао би да ускоро буде део „краљевског клуба“ Реал Мадрида, преноси новинар „АС“ Аугустин Мартин.

Добро упознати шпански лист објавио је у уторак причу о доласку нападача Ајнтрахта из Франкфурта у престоницу шпаније.

Јовић је право откровење светског фудбала ове сезоне, постигао је 18 голова у 25 мечева за Франкфурт и многи европски великани заинтересовани су за њега.

Међу њима су Барселоне и Бајерн из Минхена и према писању „АС“ Реал Мадрид ће морати да пожури са Јовићем уколико га желе у тиму. 

„Краљевски клуб“ види некадашњег играча Црвене звезде као замену за Карима Бензему који полако улази у ветеранске године и свима је јасно да је Реалу потребна свежа крв у нападу. 

Као могуће опције отпали су Роберт Левандовски, Единсон Кавани и Хари Кејн, и сада су очи упрте у 21-годишњег српског нападача. Цена Луке Јовића процењује се на око 40 милиона евра, а Франкфурт ће искористити клаузулу у уговору и откупити за око 10 милиона. 

Прелазни рок у већини лига траје до 31. јануара.

Мало затишије, али бура око новог клуба Луке Јовића тек следи. Читајући све написе о супертлантованом нападачу Ајнтрахта стекао се утисак да је Барселона на пол позицији када је у питају потпис некадашњег бисера Црвене звезде.

Наводно, челници Блаугране су већ имали састанак са људима који одлучују о каријери стрелца 18 овосезонских голова за Ајнтрахт. Међутим, далеко од тога да је договор постигнут, те да је људима из Барселоне стиснута рука у знак договора. Кулминација трке тек следи.

Посебно што је у игру, и то у озбиљну игру ушао и Реал Мадрид. Тиражни Ас, пословично одлично упознат са дешавањима на Бернабеу, у данашњем издању пише да је српски репрезентативац објективна мета Реал Мадрида. И то из више разлога.

Прво и основно, Луки Јовићу на руку иду дешавања на тржишту. Реал би најрадије довео нападача чије име звечи, али три опције се мигоље из руку Флорентина Переза. Уругвајац Едисон Кавани ће ускоро напунити 32. године, па су у Мадриду свесни да је зенит његове каријере прошао. Односно да не би донео свежу крв. А то ће у наредном периоду баш бити потребно највећем клубу на свету.

Дуго су већ у центру пажње Реал Мадрида Хари Кејн и Роберт Левандовски. Сигурно је да би управа шампиона Европе смирила, елитизму склоне, навијаче када би успела да у Мадрид доведе енглеског или пољског репрезентативца. Међутим, преговори сувише дуго трају, и запали су у ћорсокак. У Мадриду имају лоша искуства када је у питању пословање са првои човеком Тотенхема Левијем.

Јовићев плус су сигурно године, и то што је жељан доказивања. Чак би у неким тактичким варијантама могао да игра у тандему са Каримом Бенземом.

Мадридска штампа чак пожурује челнике Реала да реагују уз додатак да је цена Луке Јовића тренутно око 40 милиона евра. Сигурни смо да ће Ајнтрахт инкасирати више. Много више.