Како држава пљачка грађане?

И док свакодневно грађани протестују због високих цијена горива, мало ко заправо зна колико новца и за коју намјену се издваја из цијене коју за литар горива платимо на бензиским станицама. Како нас држава пљачка?

Легализацију пљачке преко горива држава је савршено одрадила. Под велом акциза, накнада за путеве и пореза на додатну вриједност, држава преко једног литра горива за себе узме готово дупли износ. У бројкама то изгледа овако.

Један литар дизела у рафинерији кошта 1.013 КМ. На ту цијену додаје се 0.30 КМ на име акциза, затим 0.25 КМ на име таксе за аутопутеве и додатних 0.15 КМ за путеве. Долазимо до цијене без ПДВ-а која за један литар дизела износи 1.713 КМ. 0.29 фенинги износи ПДВ и на крају маржа пумпе од 0.19 КМ. Коначан збир, тј. цијена за литар дизела износи 2.19 КМ.

Колико се држава уградила у један литар дизела? Лако је израчунати.

Почетна цијена једног литра је 1.013 КМ, док га грађани плате 2.190 КМ. По једном литру држава је зарадила чак 1.177 КМ – више него што заправо кошта литар дизела.

Разлике у улазној и излазној цијени бензина још су веће, па тако сваки бензинац на улицама БиХ додатно пуни државну касу.

Почетна цијана литра бензина вјеровали или не, износи свега 0.970 КМ. Слијде намети. Акцизе 0.350 КМ, такса на аутопутеве 0.250 КМ, такса за путеве 0.150 КМ, ПДВ 0.29, те маржа пумпе 0.21 КМ. Грађани на крају за литар бензина морају издвојити 2.223 КМ.

Од почетних 0.97 фенинги, држава је наметнула цијену од 2.22 КМ за литар бензина и тако по сваком литру за буџет обезбиједила 1.250 КМ.

Све ово држава је оправдала законима које је сама наметнула грађанима и тиме створила услове за савршен харач. Уз све то, власти и даље тврде да грађани нису оштећени и да је гориво у Републици Српској најјефтиније у Европи. Посебна су прича начини управљања новцем који држава заради на сваком литру горива.

Само на накнаду за путеве и акцизе које су недавно повећане под изговором да ће се тај новац користити за градњу аутопутева одлази 0.750 КМ.

Треба напоменути да је од 2006. године до краја маја текуће године БиХ прикупила 7.5 милијарди КМ од акциза и намета за путеве. За тај новац могло је да буде изграђено 460 км аутопутева. Ипак, властима је више одговарало да тај новац потроше у друге, грађанима непознате сврхе, а да се за 200 км аутопутева колико БиХ тренутно посједује, задуже за 2 милијарде КМ уз деценије отплате и астрономске каматне стопе.