Кавадарци: Борислав Богданић из Котор Вароша првак Балкана

Џудо тим Босне и Херцеговине освојио је титулу првака Балкана у сениорској конкуренцији. Након тријумфалног дана, када су репрезентативци БиХ освојили осам златних медаља у појединачној конкуренцији, славили су и у конкуренцији мјешовитих тимова.

Титулу су освојили: Селма Хајро, Анђела Самарџић, Николина Глуховић, Сабина Харачић, Никола Бољановић, Стефан Лазић, Тони Милетић, Аљоша Перић, Василије Вујичић и Борислав Богданић.

Претходно су златне медаље у појединачној конкуренцији освојили Никола Бољановиц (-73 кг), Вук Елез (-81), Тони Милетиц (-90), Борислав Богданиц (-100), Василије Вујициц (+100), Анђела Самарџић (-63), Сабина Харачић (-78) и Јелена Арнаутовиц (+78).

Сребрене медаље освојили су Ријад Дедеић, Аљоша Перић и Николина Глуховић, а бронзане Селма Хајро, Хусеин Гегић и Игор Врачар, саопштено је из Јудо савеза БиХ.

Предсједник Јудо савеза БиХ Бранислав Црногорац рекао је да је „ово најбољи наступ бх. џудиста на неком од балканских првенстава икада“.

„Поносан сам на наше репрезентативце. Битно је да се ниска врхунских резултата на међународним такмичењима наших спортиста наставља“, изјавио је Црногорац.

Осим њега, са бх. такмичарима на Балканском првенству у Кавадарцима били су и потпредсједник Савеза Огњен Павловић те тренери Аријана Јаха, Митар Мрдић, Ибро Миладин, Огњен Павловић, Жељко Шиљеговић, Дражен Суботић, Миодраг Мрдић, Владимир Ђокић и Вјеко Милетић.