Кино-сала Котор Варош: Изложба умјетничких предмета,накита и предмета колекционарства

У организацији которварошког “Центра за културу, спорт и информисање”,  у петак је отворена “Изложба умјетничких предмета, накита и предмета колекционарства“.

Которварошани могу сваким радним даном од 9 до 20, а викендом од 9 до 12 часова погледати ручно рађене предмете, накит, слике, а ту су и  предмети колекционара који доносе прегршт занимљивих прича из прошлости, а ми ћемо вам свакога дана путем нашег сајта представљати по једног излагача.

Горан Чупић, рођен 1988. године. Дипломирао 2011.године на Академији умјетности у Бањој Луци, одсјек ликовни, смјер графика, у класи професора Зорана Бановића. Излагао на више колективних изложби.Тренутно је апсолвент на мастер студију,смјера за графику на истоименом факултету. Живи у Масловарама.

ТРАГОВИ И ПРОЦЕСИ У ПРИРОДИ

Назив рада везан је за ланд-арт умјетност која је настала крајем 60-их година у САД и Европи, у коме се тло и људско тјело користе као мјесто интервенције умјетника у природном простору гдје су материјали и аспекти тла битни елементи рада. Што трагови? Трагови се огледају у радовима. Ни један рад није дуговјечан, само оног тренутка када га забиљежи фото-апарат, а послије тога нисмо сигурни колико ће опстати препуштен времену. Што процеси? Па због тога што се прати настанак рада, а и сам нестанак утицајем природе. Кроз радове приказана је форма која је сродна природним околностима и кретање у времену.