Конкурс за пријем 500 војника у Оружане снаге БиХ

Министарство одбране Босне и Херцеговине у петак је објавило јавни оглас за пријем 500 дјевојака и младића у професионалну војну службу у Оружане снаге БиХ.

Министарство је саопштило да јавни оглас бити отворен 30 дана од дана објављивања на службеној интернет страници Министарства одбране БиХ.

Наводе да ће овој популацији пријем “осигурати сталан и сигуран посао, професионалну каријеру и могућност напредовања у Оружаним снагама БиХ”.

Ради се о формацијским мјестима у Оружаним снагама БиХ која се попуњавају кандидатима из реда сва три народа у БиХ, као и из реда осталих.

“Министарство одбране БиХ, на овај начин пружа могућност и погодност младићима и дјевојкама у БиХ, који испуњавају услове и буду одабрани кроз објективан и транспарентан процес пријема, да имају изазован посао са сигурном платом и могућност континуираног професионалног развоја и напредовања у каријери у Оружаним снагама Босне и Херцеговине”, наводи се у саопштењу Министарства.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу трећег и четвртог степена, да нису млађи од 18 година, нити старији од 27 година и да испуњавају услове конкурса расписаног за одређено формацијско мјесто.

“Пријемом наших дјевојака и младића у Оружане снаге БиХ, Министарство одбране БиХ осигурава останак младих људи у нашој земљи ублажавајући на тај начин све присутнији тренд одлива потребних кадрова из свих структура нашег друштва. На тај начин доприносимо јачању одбрамбеног система Босне и Херцеговине и јачање капацитета ОС БиХ”, поручују из државног Министарства одбране.

Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати ће моћи преузети на службеној интернет страници Министарства одбране БиХ (www.mod.gov.ba) или лично добити од центара за регрутовање и транзицију.