Кошаркаши „Младости“ поразом у Прњавору завршили јесењи дио сезоне

У посљедњем колу јесењег дијела Друге лиге Републике Српске у кошарци, играчи „Младости“ поражени су у Прњавору од екипе „Булдогс“ са 73:60 (14:19, 17:10, 25:13, 17:18 ). У дерби мечу који је одлучивао о другом мјесту на табели, побједу су, теже него очекивано, извукли домаћи играчи.

Меч је обиљежио јакo лош проценат шута за три поена Которварошана, који су сјајно отворили меч и први период лако добили са 5 разлике. У другом периоду домаћи су искористили почетничке грешке наших играча и вратили су се у резултатску равнотежу и са минималном предошћу отишли на одмор. Неразумљив пад кошаркаша „Младости “ догодио се у трећем периоду меча, доста нерезонских шутева, што су домаћи играчи максимално искористили и са 14 поена предности ушли у посљедњи период игре. У четвртој четвртини наши кошаркаши успјели су једино да приђу на 5 разлике, али није било довољно снаге за потпуни преокрет. Најефикаснији у нашем тиму били су Никола Будић са 24 поена, Дарко Јотановић је имао 10 поена, Дени Варошић је меч завршио са 9 поена, а тренер-играч, Алмин Ибричић забиљежио је 8 поена.

Овом утакмицом кошаркаши „Младости“ завршили су јесењи дио сезоне у Другој лиги и налазе се на трећем мјесту на табели са четири побједе и три пораза.

„Цјелокупни утисак је да наш тим има потенцијала и ако успије одржати константност у ефикасности, као у већини утакмица, можемо рачунати на висок пласман на крају сезоне у Другој лиги Републике Српске“– рекао је тренер-играч Алмин Ибричић за редакцију Центра за културу, спорт и информисање.