Котлићијада окупља рекордан број екипа

Традиционална „Которварошка котлићијада“ биће одржана у недјељу, 19. маја, и окупиће у такмичарском дијелу велики рекордан број екипа из земаља региона, а посјетиоци ће моћи да дегустирају ловачке и риболовачке котлиће.

Петнаеста котлићијада почеће у недјељу у 8.00 часова на градском купалишту „Бјелине“, а окупиће ловце и риболовце из Мађарске, Аустрије, Италије, Словеније, Србије, Македоније, Републике Српске и Федерације БиХ.

Општина Котор Варош обезбиједила је довољне количине точеног пива за све који буду учествовали у такмичарском и ревијалном дијелу ове манифестације.

,,Котлићијада је постала бренд и туристичка узданица Котор Вароша, али и гастрономска манифестација која окупља велики број наших суграђана. Вјерујем да ће тако бити и ове године, надам се да ће нас и вријеме послужити, а као покровитељ овог догађаја позивам све Которварошане да дођу и буду дио кулинарског спектакла“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Директор Туристичке организације општине Котор Варош Немања Кнежевић рекао је да влада огромно интересовање за овогодишњу котлићијаду.

,,За учеснике који ће се такмичити у припремању риболовачког котлића обезбиједили смо довољне количине рибе, за најуспјешније екипе предвиђени су пехари, дипломе и робне награде, а најтежи задатак имаће стручни жири да одабере побједнике у обје категорије“, нагласио је Кнежевић и додао да је до сада пријављено више од 90 екипа.

До 12.00 часова ће екипе предати узорке ловачких и риболовачких котлића, жири ће до 13.00 часова имати обавезу да оцијени исте, а проглашење најуспјешнијих екипа је у 13.30 часова.

Због чињенице да влада велико интересовање за ову манифестацију неопходно је да сви који желе учествовати у такмичарском дијелу на вријеме пријаве екипу и резервишу мјесто на купалишту „Бјелине“.

„Которварошку котлићијаду“ организује општина Котор Варош у сарадњи са Туристичком организацијом ове локалне заједнице, Ловачким удружељима „Трофеј“ Котор Варош, „Узломац“ Котор Варош, „Јеловка“ Масловаре, „Борчићи“ Шипраге и Спортско-риболовним друштвом „Котор Варош“.