Котор Варош: Обиљежен Дан Борачке организације

Полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа у Спомен-соби за погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата у општини Котор Варош данас је обиљежен Дан Борачке организације Републике Српске-14. фебруар. Цвијеће су положили представници општинске Борачке организације, општине Котор Варош, породице погинулих и несталих бораца, ратни војни инвалиди као и борци и грађани. Након тога, јереј которварошки Миленко Нарић служио је молитвени помен за погинуле борце Војске Републике Српске.

Он је одао захвалност погинулим борцима Републике Српске, истичући да се бол и туга породица не може умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Госто Тривуновић честитао је свим борцима данашњи празник.

„Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата. Ову прилику користим да свим демобилисаним борцима, свим породицама погинулих бораца као и  ратним-војним инвалида  честитам њихов дан са жељом да га што дуже славе у здрављу, срећи и весељу“ , рекао је Тривуновић.

Навео је и податак  да држава као и наша локална заједница чини све напоре да помогне борачким категоријама, али сигурно да није то у оној мјери колико захтјева добијају.

„Ако погледамо породице погинулих бораца као и ратне-војне инвалиде до четврте  категорије, све смо њих стамбено обезбиједили, осим што новчаноимамо помоћи 30 породица погинулих бораца и ратних-војних инвалида“, додао је Тривуновић.