Далиборка Каламанда нови начелник одјељења за стамбено комуналне послове

Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању донијели одлуку о вриједности бода за плаћање комуналне накнаде за 2020. годину у износу од 0,004 КМ, док је просјечна грађевинска цијена за израчунавање висине ренте за градско грађевинско земљиште 720 КМ.

Утврђени суфицит и неутрошена намјенска средства из 2018. године у износу од 65.000 КМ утрошена су за доградњу Дјечијег вртића, изградњу гараже и мртвачнице у кругу Дома здравља и изградњу фекалне канализације у улицама Николе Тесле и Цара Душана.

Одборници локалног парламента су донијели одлуку да се за рад политичких странака у текућој години из буџета општине издвоји 35.000 КМ, а за рад савјета мјесних заједница 10.000 КМ.

Право на накнаду имају странке и коалиције које имају одборнике у локалном парламенту, а могу их користити за покривање трошкова редовног рада и кампање.

Усвојена је одлука о реализацији пројекта модернизације јавне расвјете на подручју општине, што подразумијева увођење лед освјетљења и смањење трошкова електричне енргије.

„На годишњем нивоу општина Котор Варош издваја 160.000 марака за одржавање и потрошњу уличне расвјете. Израдом одговарајућег пројекта би замијенили 1.600 сијалица и направили значајну уштеду потрошње електричне енергије“, рекао је начелник општине Зденко Сакан.

На данашњој скупштини за начелника одјељења за стамбене и комуналне послове изабрана је Далиборка Каламанда која је дошла на мјесто Слободана Гелић.

На иницијативу Мјесног одбора Партије демократског прогреса Масловаре покренута је иницијатива да се улица у центру ове Мјесне заједнице назове именом Миленка Стојановића.

„Ријеч је о угледном просвјетном и друштвеном раднику, који је као предсједник Мјесне заједнице највише урадио на развоју и модернизацији села, а значајан допринос је дао и као директор Основне школе“, истакао је потпредсједник СО Котор Варош Раденко Чупић и додао да је Стојановић свој живот положио у темеље Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату.

Скупштина је усвојила програме чишћења и одржавања јавних асфалтних и зелених површина на градском и на подручју мјесних заједница, програм уређења градског грађевинског земљишта и програм санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева за 2020. годину.

Донијета је одлука о продаји четири парцеле на подручју општине непосредном погодбом.