Котор Варош – пожељна туристичка дестинација

КОТОР ВАРОШ, 5. ЈАНУАРА – Након дужег периода Которварошани су имали прилику да прославе дочек Нове године на отвореном уз богат забавни програм.
Туристичка организација општине Котор Варош /ТО КВ/ је уз подршку општине и бројних привредних субјеката организовала на Градском тргу дочек 2018. године, који је привукао близу 1.000 посјетилаца из Котор Вароша и сусједних општина.
Директор ТО КВ Миодраг Петровић истиче да је задовољан позитивним реакцијама суграђана, али и чињеницом да је све протекло у најбољем реду.
„Настојали смо да задовољимо укусе свих присутних, тако да су у првом дијелу програма наступили домаћи фолклорни ансамбл и дјевојачки ансамбл „Жубор“, затим браћа Ждерић, а малишани су са одушевљењем дочекали Деда Мраза који им је подијелио слаткише. Звијезда вечери је био Лукијан Ивановић, који је својим репертоаром одушевио Которварошане и направио сјајну атмосферу“, рекао је Петровић.
Након ватромета у поноћ услиједила је новогодишња честитка начелника општине Котор Варош Зденка Сакана, а потом и подјела вриједних награда.
„Обезбиједили смо 24 робне награде и три главне награде, које смо подијелили након дочека Нове године. Такође, омогућили смо свим посјетиоцима да се освјеже са бесплатним топлим напицима и пецивима. Био је то пун погодак и вјерујем да ћемо из године у годину обогаћивати наш програм и да ће дочеци на отвореном постати традиција“, поручио је Петровић.
ТО КВ је у врло кратком времену успјела да промовише потенцијале општине учествујући на два изузетно посјећена сајма у Бањалуци (Међународни Сајам лова и риболова и Међународни Сајам некретнина и инвестиција).
„На оба сајма смо представили властите потенцијале, туристичку понуду наше општине и упознали посјетиоце са нашим плановима у 2018. години“, додао је Петровић.
Туристичка организација општине Котор Варош ће се укључити у организацију манифестације „Дамски лов“ (12. – 14. јануар), која је уврштена у календар туристичких догађаја у Републици Српској.
„На тај начин желимо да промовишемо ловни туризам, који је у експанзији. Већ сада је познато да ће доћи ловкиње из пет-шест земаља из иностранства, али и бројни гости из Републике Српске“, рекао је Петровић.
У оквиру обиљежавања Дана општине биће одржана традиционална котлићијада, затим гастро манифестација, а поред подршке овим догађајима локална туристичка организација ће организовати поход кроз кањон ријеке Цврцке и изградњу мањих обвјеката на Вилинским врелима, као и поправку објеката на водопаду Скакавац.
„Желио бих овом приликом честитати свим грађанима наше општине предстојеће божићне и новогодишње празнике, а да током године посјећујете планиране богате и садржајне програме и понуде које смо Вам припремили“, закључио је  Петровић.