Котор Варош препознатљив по инвестицијама и запошљавању

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан се на традиционалном новогодишњем дружењу захвалио привредницима на уложеном напору да ова локална заједница буде препознатљива по инвестицијама и запошљавању.

„Которварошка привреда представља значајан фактор у ентитетском и у државним оквирима, нарочито када говоримо о извозу и броју страних инвеститора, а једна смо од ријетких општина у БиХ која има суфицит у извозу захваљујући бројним привредним субјектима“, рекао је Сакан.

Он је нагласио да Котор Варош има око 290 самосталних привредника, 95 малих и средњих предузећа, те 2 велика привредна субјекта и више од 5.000 запослених радника.

„Котор Варош већ има формирану привреду, која је успостављањем Привредног савјета још више унапријеђена. Општина зависи привредника, који су кичма развоја општине“, додао је Сакан.

По његовим ријечима циљ општинског руководства је да помогну не само опстанак већ и проширење постојећих фирми, јер само договором и узајамном сарадњом се могу јачати заједнички интереси.

„Наша жеља је да привредници буду задовољни пословањем и да то задовољство пренесу и својим пословним пријатељима и сарадницима. Желимо да локална самоуправа буде истински сервис привредника и због тога ћемо учинити све да увијек будемо на располагању и заједнички превазиђемо проблеме и потешкоће у пословању“, закључио је Сакан.

У име административне службе и у своје лично име Сакан је честитао привредницима предстојеће новогодишње и божићне празнике.