Kotor Varoš: Prikupljeno 147 doza krvi

U akciji dobrovoljnog davanja krvi danas je  prikupljeno  147 doza  dragocjene tečnosti, koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku  medicinu Republike Srpske.

Sekretar Crvenog krsta Borislav Brborović izrazio je zadovoljstvo akcijom s obzirom da je broj onih koji su željeli da daju krv bio 197, ali zbog niskog i visokog pritiska njih  50 nije moglo da daruje krv.

„Po prvi put krv je dalo 15 novih davalaca. Ovo je još jedna uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi i nije kotorvaroški maksimum jer na današnjoj akciji nije učestvovalo 70 srednjoškolaca , za koje će biti upriličena posebna akcija u aprilu“ naglasio je Brborović, koji se zahvalio  Opštini Kotor Varoš,  donatorima koji su učestvovali u ovoj akciji ali i svim Kotorvarošanima za darovanu krv koja će spasiti veliki broj života.

On se takođe zahvalio svim mladim volonterima i članovima Komisije za okupljanje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš bez kojih današnja akcija ne bi bila ovoliko uspješna.

Dobrovoljno davalaštvo  u Kotor Varošu je u ekspanziji, što daje garancije građanima da će uvijek imati na raspolaganju dovoljne količine krvi svih krvnih grupa.