Котор Варош: Сахрањен Пашо Татар

У присуству родбине и пријатеља јуче је на грaдском гробљу у Котор Варошу сахрањен Пашо Татар, мајор ЈНА у пензији, који је након дуже болести преминуо 22-ог новембра у 69-ој години.

Пашо је рођен 1946. године у Котор Варошу. Након завршетка основне школе у родном граду одлази у Задар гдје завршава артиљеријску подофицирску школу, а затим Војну академију у Београду. По завршетку Академије службовао је у јединицама ЈНА.

На посљедњем испраћају говорили су у име војних пензионера пуковник ЈНА Драгомир Вејновић и Недељко Гламочак, предсједник Ловачког удружења „Узломац“ Котор Варош, чији је Пашо био члан. Породица, колеге и пријатељи се сјећају твојих врлина, јер мана скоро ниси ни имао. Сјећају се твоје вриједноће и поштења. У своме раду несебично си се залагао и давао све од себе због чега си више пута похваљиван, награђиван и одликован – рекао је Вејновић.

По ријечима Гламочака лов је за Пашу био породична традиција. Због тога је активно учествовао у лову све док га је здравље служило.

-Прије три године си оставио писмену поруку да ловци активно учествују у твојој сахрани. Данас твоју жељу испуњавамо и посљедњим поздравом обавјештавамо да је за Пашу лов завршен – истакао је Гламочак.

У складу са писменом опоруком Пашо је сахрањен уз знамење СФРЈ са заставом преко ковчега, петокраку и испаљивање три плотуна из ловачког наоружања. На споменику који је за живота подигао је грб СФРЈ.

Д.К.