Сахрањен проф. др Марко Зељковић

У присуству родбине и неколико стотина грађана челиначке и которварошке општине данас је на гробљу Марковац у Челинцу сахрањен замјеник начелника општине Котор Варош проф. др Марко Зељковић, који је у недјељу изненада преминуо.

Поводом смрти Марка Зељковића одржана је у биоскопској сали комеморација на којој су о његовом лику и дјелу говорили начелник општине Далибор Вучановић, професор у Средњошколском центру „Никола Тесла“ Родољуб Станишљевић, продекан за научно истраживачки рад на бањалучком Факултету за физичко васпитање и спорт Слободан Симовић, предсједник ОО СДС и посланик НСРС Недељко Гламочак.

-Био си прије свега добар човјек, поносан отац, пријатељ, сарадник и особа која је свој оптимизам и вјеру у боље сутра преносила на друге људе, своје суграђане, наставнике ђаке и професоре. Успио си поставити нове стандарде без обзира на функцију коју си обављао – истакао је Вучановић.

Професор Родољуб Станишљевић је рекао да је Марко дао велики допринос развоју СШЦ “Никола Тесла“, био је градитељ и визионар, који је имао снажну жељу да помаже другима, посебно дјеци.

-Марко је оставио велика и трајна дјела. Истовремено је градио школске зграде и оставио иза себе генерације, ђака, студената и професора које је поклонио будућности. У доба као што је наше, смрт великог човјека као што је наш Марко, треба да нас опомене и подсјети на доброту – рекао је Гламочак.

На челиначком гробљу се уиме которварошке локалне заједнице, начелника општине и општинске управе од Марка Зељковића опростио Слободан Петровић, портпарол општине Котор Варош.

Д.К.