Котор Варош: Санација дијела објекта Дома здравља “Свети Пантелејмон”

Министарство здравља и социјалне заштите РС расписало је данас позив за достављање понуда за санацију дијела објекта Дома здравља “Свети Пантелејмон” Котор Варош.

Санација је дио пројекта јачања здравственог сектора кроз додатно финансирање, који реализују Министарство здравља и социјалне заштите РС и Свјетска банка путем кредита Банке Савјета Европе.

Рок за достављање понуде је 20. јануар 2017. године у 12 часова, а биће отворене пола часа послије истека рока јавно у присуству овлашћених представника понуђача и других лица која желе да буду присутна.

Заинтересовани понуђачи могу купити цјелокупан штампани пакет конкурсне документације најкасније десет дана прије рока за предају понуде, након подношења писаног захтјева и доказа о уплати неповратног износа од 100 КМ.

Директор Дома здравља “Свети Пантелејмон” Котор Варош Владимир Бибић каже за МКВ да се ради о веома значајном пројекту и да ће бити ријешени неки од највећих проблема.

„Санација објекта је дио пројекта за подизање енергетске ефикасности. Планирано је да буде санирана столарија, фасада, кров, дио мокрих чворова, те уређени тротоари и улази. Предвиђен је и прелазак на пелет који је много повољнији енергент за гријање. Кроз пројекат Министарства здравља и социјалне заштите и Свјетске банке биће обезбијеђено 70 одсто новца, а Дом здравља и локална управа треба да обезбиједе преосталих 30 одсто. Пројекат ће коштати око 350.000 КМ“, рекао је Бибић и додао да фасада и столарија на објекту Дома здравља нису реновирани од када је изграђен почетком седамдесетих година прошлог вијека.

Извор:МКВ