Kotor Varoš sutra slavi Dan opštine

Nizom aktivnosti sutra će biti obilježen Dan opštine Kotor Varoš, a centralni događaj svakako će biti svečana akademija koja počinje u 19 časova u kotorvaroškoj bioskopskoj dvorani.

U sklopu obilježavanja Dana opštine u 9.00 časova će biti položeni vijenci na Spomen kosturnicu boraca Narodnooslobodilačke borbe. U 10 časova biće služen parastos poginulim borcima Vojske RS, kao i polaganje vijenaca na Centralno spomen obilježje.

Na svečanoj akademiji uz obraćanje zvaničnika i prigodan program biće dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Zlatne povelje, najviša opštinska priznanja, biće uručene predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i višem asistentu na Arhitektonskograđevinskom fakultetu u Banjaluci Kotorvarošaninu Slavku Vasiljeviću.

Opštinske zahvalnice biće uručene sekretaru Crvenog krsta Kotor Varoš Borislavu Brboroviću, direktorici Centra za porodicu “Kuća radosti” Dragici Tepić, učeniku Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Slavenu Kneževiću, kojeg je predsjednik RS odlikovao Medaljom zasluga za narod, seniorskom šampionu BiH u džudou Borislavu Bogdaniću i uglednom kulturnom radniku i vođi Anasmbla “Žubor” Obrenku Tepiću, a posebnu zahvalnicu će dobiti Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.