Котор Варош у срцу фудбалских ветерана Србије и Српске

Да је Котор Варош град отвореног срца и добре душе увјерили су се фудбалски ветерани из Србије и Републике Српске, који су протеклог викенда били гости у граду на обалама Врбање.

Tродневно дружење поводом 6. Међународног фудбалског турнира пријатељства почело је у петак у вечерњим часовима и завршено је у недјељу испраћајем гостију и сумирањем утисака.

Иако су на крају освојили друго мјесто, што је и најмање битно у цијелој овој причи, ветерани Слоге из Саничана са нескривеним емоцијама говоре о гостопримству Которварошана.

„Увијек се фантастично осјећамо у нашем братском Котор Варошу, носимо лијепе успомене, јер се домаћини у организационом смкислу потруде да све буде доведено до савршенства. Честитам им и на одбрањеној титули, али ми смо оправдали наша очекивања, како на терену тако и у трећем полувремену“, рекао је „алфа и омега“ ветерана Слоге Горан Бујић.

Сокобања је играла допадљив фудбал, нијансе су одлучивале да на крају не буду боље пласирани, али носе лијепе успомене са традиционалног турнира.

„Ово могу само Которварошани, да нас дочекају као браћу и да поставе нове стандарде у погледу организације, а наше је задовољство што смо дио овог врхунског догађаја“, нагласио је Горан Франкуловић из Сокобање.

Сашини пријатељи и радници царинског терминала су у значајној мјери подржали турнир и ове године сасвим заслужено освојили треће мјесто.

„Бити учесник једног оваквог престижног турнира, чија организација је доведена до перфекција, је велика част и задовољство. Ми ћемо у част нашег пријатеља Саше Петровића играти сваке године и дружити се са дивним људима из Србије и Српске“, поручио је Драгослав Стјепановић.

Ветерани Бачке из Ђурђева нису били у пуном саставу, међутим њихова жеља да учествују на турниру и да уживају у дружењу је била јача од свих недаћа.

„Знали смо да је Котор Варош мјесто добрих људи и домаћина, а фудбалски ветерани предњаче по гостопримству. Изузетно ми је драго што се овим турниром евоцирају успомене на хероја одбрамбено-отаџбинског рата Сашу Петровића, јер је он својим дјелима то заслужио“, каже Младенко Тривуновић из екипе Бачка.

Била је то одлична промоција локалне заједнице захваљујући напорима чланова Удружења за промоцију и значај општине Котор Варош и начелника Зденка Сакана, који је и овај пут подржао турнир.

„Ово је само један догађај у низу у организацији наших фудбалских ветерана, који с правом носе епитет спортских амбасадора локалне заједнице и вјерујем да ће у будућности овај турнир бити још масовнији“, нагласио је Сакан.

Судијски тандем Личина – Тодоровић је одлично обавио посао, а како сами кажу, одавно се нису пријатније осјећали.

Својим присуством турнир је увеличао и предсједник Свјетске организације Рома Тоти Дедић, велики пријатељ которварошких ветерана, са којима заједнички ради на промоцији борбе против расизма и дискриминације на фудбалским теренима.

Гост Которварошана на турниру је био и Ђорђе Ћурчић из Вуковара, некадашњи начелник општине Трпиња и замјеник вуковарско-сремског жупана у три мандата, који је имао само ријечи хвале за све што је доживио током трајања турнира, а пригодне поклоне је уручио начелнику Сакану и представницима свих екипа.

По традицији сви учесници турнира су били гости чувене траварке из Дабоваца Љубице Хаџи Марковић, која је приредила врхунску добродошлицу и најавила ново дружење наредне године.

„Захваљујући Слободану Петровићу успоставила сам сарадњу са ветеранима из Сокобање и Апатина, а сада и са нашим земљацима из Ђурђева. Знам колико је труда потребно да се све организује на врхунском нивоу и ја само могу рећи да ћу бити подршка нашим ветеранима у њиховом настојању да промовишу локалну заједницу кроз спорт и рекреацију“, истакла је Марковићева.

Боравак гостију је завршен у недјељу традиционалним дружењем и послужењем у Парохијском дому у друштву архијерејског намјесника которварошког Миленка Нарића, који је такође даривао браћу из Србије и Републике Српске.

Срце је пуно када су гости презадовољни, а то и јесте главни циљ ових дружења. Да будемо људи и добри домаћини, што потврђују и ријечи свих учесника. До новог дружења остају успомене на предиван викенд.